Aktivt år i Naturfond Gl. Rye
På den nyligt afholdte og velbesøgte generalforsamling i Naturfond Gl. Rye kunne formand Annette Krogsøe i sin beretning glæde sig over, at et af foreningens vigtigste formål nu er opfyldt, nemlig erhvervelsen af Lyngbakkerne. ”Det gik rigtigt stærkt sidst på året, og det var en stor dag for Gl. Rye, da erhvervelsen var en realitet”, sagde Annette Krogsøe og bemærkede, at det faktisk skete kun et halvt år efter, at Støtteforeningen fik etableret Naturfonden med bestyrelse i juni 2014.
Annette Krogsøe gjorde rede for de mange plejedage i Lyngbakkerne i årets løb, og den store opbakning og frivillige indsats i forbindelse med plejedagene og foreningens arbejde i øvrigt. Blandt andet illustreret ved, at der nu er 80 husstande som medlemmer mod ca. det halve for et år siden. Formanden erindrede også om indsamlingsindsatsen i sommeren 2013, hvor ca. 2/3 af alle husstande i Gl. Rye bidrog.
”Den store frivillige indsats kombineret med et rigtigt godt samarbejde med Skanderborg kommune og andre myndigheder har gjort, at vi er nået så langt”, sagde Annette Krogsøe. Den nye formålsparagraf blev vedtaget enstemmigt og er nu
- at arrangere aktiviteter efter behov i samarbejde med NaturFond Gl. Rye.
- at virke som sekretariat for NaturFond Gl. Rye.
- at medvirke til, sammen med ansvarshavende kommune og ”Naturfond Gl. Rye,
at naturområderne under ”NaturFond Gl. Rye” plejes.
Der var genvalg hele vejen rundt til alle i bestyrelsen, og som en ekstra suppleant blev valgt Pia Kastberg.
Hele beretningen kan læses på www.naturfond-glrye.dk.
Efter generalforsamlingen gav formanden for Naturfond Gl. Rye, Lærke Frost, en orientering om Fondens arbejde og det hektiske arbejde med erhvervelsen omkring årsskiftet, og rettede en stor tak til borgerne i Gl. Rye, til Støtteforeningen, Borgerforeningen og Skanderborg Kommune samt sponsorer, og Jørgen Aagard Axelsen fra Fondsbestyrelsen fortalte om pleje- og udviklingsplanerne for bakkerne. Som et konkret eksempel på her og nu tiltag fortalte han om rydningen på Musebakken (der blev foretaget i dage omkring generalforsamlingen), hvor der blev ryddet tusinder af birketræer og andet med en særlig terrængående maskine, der kunne klare også de fleste stejle områder. Et samarbejde med Naturstyrelsen og Skanderborg kommune gjorde dette muligt, som betød et stort fremskridt i et ellers ret uoverskueligt arbejde med rydningen af bakken.